Μακαρούνης Κωνσταντίνος

Andrology Update

2O22

Header Lock image

Μακαρούνης Κωνσταντίνος

Χειρουργός Ουρολόγος, Αθήνα
ΕΓΚΥΚΛΙΕΣ
  • 2003: ΠΤΥΧΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝΚΟΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΡΚΕ ΙΤΑΛΙΑΣ
  • 2013: ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΟΥΡΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Αποφοίτησε το 2003  από το τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Μάρκε Ιταλίας. Απέκτησε την ειδικότητα της Ουρολογίας το 2013 μετά από εξετάσεις και θητεία στο Γ.Ν Κορίνθου, Γ.Ν. Άργους και Γ.Ν. Ιπποκράτειου Αθηνών όπου υπήρξε υπεύθυνος για 3 έτη της λειτουργίας του ανδρολογικού ιατρείου σε συνεργασία με την μονάδα σεξουαλικής υγείας της 1ης Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής κλινικής και του Ουρολογικού τμήματος.
Έχει μετεκπαιδευτεί στη Μικροχειρουργική, στην ανοσολογία, μικροβιολογία της αναπαραγωγής και στην διερεύνηση της υπογονιμότητας. Τέλος έχει επίσης μετεκπαιδευτεί στην ενδοουρολογία και στην αντιμετώπιση της λιθίασης. 
Διατέλεσε μέλος διαφόρων ερευνητικών ομάδων. Συμμετείχε με προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις σε Ευρωπαϊκά, Αμερικάνικα ουρολογικά και ανδρολογικά συνέδρια. Μετά από ευρωπαϊκές εξετάσεις έλαβε τον τίτλο μέλους του Ευρωπαϊκού κολλεγίου των Ουρολόγων  (FEBU) και του Ευρωπαϊκού κολλεγίου Σεξουαλικής ιατρικής (FECSM). Καλεσμένος ομιλητής, εκπαιδευτής και προεδρεία σε ημερίδες, στην ελληνική ουρολογική εταιρεία καθώς και σε Πανελλήνια Ουρολογικά, Ανδρολογικά και Ογκολογικά συνέδρια.

Γνωστικά πεδία ενδιαφέροντος

Διερεύνηση και τη χειρουργική αποκατάσταση της ανδρικής γονιμότητας και γενετήσιας λειτουργίας αλλά και στις παθήσεις του προστάτη, λιθίαση του ουροποιητικού.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη των εταιριών:

Andrology Update 2022