Λιάτσικος Ευάγγελος

Andrology Update

2O22

Header Lock image

Λιάτσικος Ευάγγελος

Καθηγητής Ουρολογίας, Διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Ενδοσκοπικής Εταιρείας
ΕΓΚΥΚΛΙΕΣ
  • 1991: Πτυχίο Ιατρικής: Πανεπιστήμιο Padova, Ιταλίας
  • 1999: Ειδικότητα: Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών
ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • Fellow, Department of Urology, Long Island Jewish Medical Center, New York, ΗΠΑ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Είναι καθηγητής Ουρολογίας και διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, καθώς και επισκέπτης καθηγητής του Τµήµατος Ουρολογίας του Πανεπιστημίου της Λειψίας και της Βιέννης. Από το 2016, βρίσκεται στην προεδρεία της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Ουρολογίας. Θεωρείται διεθνώς καταξιωµένος ενδοουρολόγος και λαπαροσκοπικός χειρουργός, µε σειρά ζωντανών λαπαροσκοπικών και ενδοσκοπικών επεµβάσεων σε καταξιωμένα διεθνή ουρολογικά συνέδρια. 
Χάριν της κλινικής και ερευνητικής εργασίας του κυρίου Λιάτσικου, το τµήµα ενδοουρολογίας του Πανεπιστηµιακού Γενικού Νοσοκοµείου Πατρών εφαρμόζει τις πλέον εξελιγμένες ενδοσκοπικές τεχνικές στην αντιμετώπιση καλοήθων και κακοήθων ουρολογικών παθήσεων και αποτελεί διεθνές κέντρο εκπαίδευσης στην ενδοουρολογία µε τακτική οργάνωση διεθνών κλινικών σεµιναρίων και την χορήγηση μετεκπαίδευσης στην ενδοουρολογία (International Fellowship program) αναγνωρισμένης από την Παγκόσμια Ενδοουρολογική Εταιρεία. Κλινικά και ερευνητικά ο E. Λιάτσικος συνέβαλε σηµαντικά στη διεθνή καταξίωση της χειρουργικής µονής οπής, στην διακολπική υποβοήθηση της λαπαροσκοπίας και στην ανάπτυξη των µεταλλικών ενδοπροθέσεων του ουροποιητικού.
Είναι συγγραφέας πάνω από 270 διεθνών επιστημονικών δημοσιεύσεων, σειράς ελληνικών και ξενόγλωσσων βιβλίων ουρολογίας και τακτικός προσκεκλημένος οµιλητής στα πιο καταξιωμένα ουρολογικά συνέδρια. Εξαιτίας της ερευνητικής του δραστηριότητας του απονεµήθηκε το 2009 η τιµητική διάκριση «Arthur award» και το 2016 η τιμητική διάκριση «Academic Endourology Fellowship Program Director» από την Παγκόσμια Ενδοουρολογική Εταιρεία.

Γνωστικά πεδία ενδιαφέροντος

Ενδοουρολογία, Λαπαροσκοπική, Ρομποτική χειρουργική.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη των εταιριών:

Andrology Update 2022