Καραβιτάκης Μάρκος

Andrology Update

2O22

Header Lock image

Καραβιτάκης Μάρκος

Χειρουργός Ουρολόγος,Αθήνα
ΕΓΚΥΚΛΙΕΣ
  • Πτυχίο Ιατρικής Universita degli Studi di Cagliari, Ιταλία (magna cum laude) 
  • Diploma and MSc in Surgical Science, Imperial College, London Ηνωμένο Βασίλειο  (with commendation)
  • MSc στην Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική, Ρομποτική Χειρουργική και Τηλεχειρουργική, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών (βαθμός Άριστα)
  • Fellow European Board of Urology (βαθμός 9/9)
ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • Charing Cross Hospital, Imperial College NHS Trust, London, Ηνωμένο Βασίλειο
  • Clinique St. Augustin, Bordeaux, Γαλλία
  • Complejo Hospitalario de Pontevedra, Pontevedra, Ισπανία
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Χειρουργός Ουρολόγος Καραβιτάκης Μάρκος μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Αγ. Παντελεήμων» εξειδικεύτηκε στην λαπαροσκοπική και ρομποτική χειρουργική στην Γαλλία στην  Clinique St. Augustin, Bordeaux υπό την διεύθυνση του R. Gaston, στην λαπαροσκοπική χειρουργική και ενδοουρολογία στην Ισπανία στο Complejo Hospitalario de Pontevedra και στην λαπαροσκοπική χειρουργική στο Charing Cross Hospital, Imperial College NHS Trust στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Είναι as. member του European Association of Urology (EAU) Guidelines Office, στα panel των Male Non Neurogenic LUTS  και Female Non Neurogenic LUTS, as. member του  European Board of Urology Examination Committee, και member στο European Association of Urology Patient Information Working Group. Είναι ο νυν ειδικός γραμματέας του ΔΣ της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας. Είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος του ουρολογικού σκέλους της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και του Ελληνικού Ογκολογικού Ινστιτούτου.

Το κλινικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στην λαπαροσκοπική χειρουργική και το ερευνητικό του  στην ογκολογία του ουροποιητικού συστήματος ενώ έχει δημοσιεύσει σε έγκυρα επιστημονικά ουρολογικά περιοδικά και συγγράμματα (Nature Oncology, European Urology, Campbell-Walsh κά).

Εδρεύει στην Αθήνα και στην Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Κρήτης όπου από την θέση του Ακαδημαϊκού Υποτρόφου έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη του  λαπαροσκοπικού προγράμματος της κλινικής.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη των εταιριών:

Andrology Update 2022