Χατζηχρήστου Δημήτρης

Andrology Update

2O22

Header Lock image

Χατζηχρήστου Δημήτρης

Καθηγητής Ουρολογίας Α.Π.Θ.
Εγκύκλιες Σπουδές
  • Πτυχίο Iατρικής στο Α.Π.Θ.
  • Διδακτορική διατριβή στο Α.Π.Θ.
  • Ειδικότητα Ουρολογίας στο Α.Π.Θ.
Μετεκπαίδευση
  • Πανεπιστήμιο της Βοστώνης (Ανδρολογία & σεξουαλική ιατρική).
  • Πανεπιστήμιο του Stanford της Καλιφόρνιας (παθήσεις του προστάτη και του κατώτερου ουροποιητικού).
Βιογραφικό

Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Α.Π.Θ.. Μετεκπαιδεύτηκε επί 3ετία στις Η.Π.Α. (Boston και StanfordUniversities). Το 1995, οργάνωσε το ιδρυτικό συνέδριο της ESSM (Γενικός Γραμματέας 1995-97 και Πρόεδρος της ESSM 2001-2004). Το 1998, ίδρυσε το Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας στο Α.Π.Θ., ως το Ελληνικό Γραφείο της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για τις Σεξουαλικές Δυσλειτουργίες, του οποίου χρημάτισε Πρόεδρος (2004-06). Από το 2005 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Σεξουαλικής Ιατρικής, η οποία σε συνεργασία με την UEMS και το EBU οργάνωσε την ανάπτυξη της Σεξουαλικής Ιατρικής ως υποειδικότητας. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ανδρολογικού Τμήματος της EAU (ESAU) και μέλος της Επιτροπής για τις οδηγίες (EAUguidelines).
Υπηρέτησε ως μέλος στη συντακτική επιτροπή τωνπεριοδικών Urologia Internationalis, Journal of Sexual Medicine, International Journal of Impotence Research, International Journal for Sexual Health και ως κριτής σε 21 διεθνή περιοδικά. Έχει έντονη επιστημονική παρουσία ως ομιλητής/εκπαιδευτής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει τιμηθεί με 8 βραβεία, ισάριθμα διεθνή και ελληνικά. Από το Σεπτέμβριο του 2014 είναι Διευθυντής της Α' Ουρολογικής Κλινικής ΑΠΘ, στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.
Έχει συγγράψει 102 άρθρα σε ξενόγλωσσα περιοδικά (με περισσότερες από 4.500 αναφορές), 19 κεφάλαια σε διεθνή βιβλία, ενώ 2 φορές ήταν φιλοξενούμενος συντάκτης ειδικών τευχών διεθνών περιοδικών. Το 2011, ίδρυσε το Ι.Μ.Ο.Π., του οποίου είναι Πρόεδρος του Δ.Σ.

Γνωστικά πεδία ενδιαφέροντος

Σεξουαλικές δυσλειτουργίες, υπερτροφία προστάτη, ανδρική υπογονιμότητα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη των εταιριών:

Andrology Update 2022