Αλιβιζάτος Γεράσιμος

Andrology Update

2O22

Header Lock image

Αλιβιζάτος Γεράσιμος

∆ιευθυντής Ουρολογικής Κλινικής Θεραπευτηρίου ΥΓΕΙΑ
ΕΓΚΥΚΛΙΕΣ
  • 1979: Πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ του Καναδά (Bachelor of Science)
  • 1984: Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • 1992: Τίτλος ειδικότητας της Ουρολογίας (Λαϊκό Νοσοκομείο) και τίτλος διδάκτορα από την Ιατρική Σχολή των Αθηνών
ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • Eτήσια στο Nijmegen της Ολλανδίας με υποτροφία του ιδρύματος Ωνάση 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο McGill του Καναδά (BSc) και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου πήρε τον τίτλο της ειδικότητας της Ουρολογίας (Λαϊκό Νοσοκομείο) και τον τίτλο του διδάκτορα. Κατόπιν ετήσιας μετεκπαίδευσης στο Nijmegen της Ολλανδίας, εξελέγη λέκτορας (1994) στη Β΄ Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, όπου υπηρέτησε μέχρι το 2008, οπότε και παραιτήθηκε ως Αναπληρωτής Καθηγητής. Σήμερα, είναι Διευθυντής της Γ΄ Ουρολογικής κλινικής του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ. Ήταν μέλος της εξεταστικής επιτροπής του European Board of Urology (EBU) από το 1997 και από το 2008 μέχρι το 2011 διετέλεσε πρόεδρος της επιτροπής αυτής. Υπήρξε για επτά χρόνια μέλος της επιτροπής της EAU για τις κατευθυντήριες οδηγίες στην ΚΥΠ (Guidlines).

Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς πολυκεντρικές μελέτες και έχει προσκληθεί ως ομιλητής σε 19 διεθνή συνέδρια. Έχει συγγράψει 65 εργασίες στο Pub Med και 7 κεφάλαια σε βιβλία.
 Είναι πρόεδρος του  «Μαντζαβινατείου» κοινωφελούς Ιδρύματος της Κεφαλονιάς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών. Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας για την διετία 2021-22

 

Γνωστικά πεδία ενδιαφέροντος

Καρκίνος προστάτη, υπερτροφία προστάτη, καρκίνος κύστης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη των εταιριών:

Andrology Update 2022