Επικοινωνία ΙΜΟΠ
Μαρίνα Τσιούπρου, ΜΑ
Υπεύθυνη δράσεων ΙΜΟΠ
Τηλ./fax: 2310228028
Κινητό: 6942791082
e-mail: m.tsiouprou@imop.gr
website: www.imop.gr
Συμπλήρωσε την ειδική φόρμα
στον νέο ιστοχώρο
για να αποκτήσεις πρόσβαση
σε όλες τις πληροφορίες
και αξιολογήσεις της επιστημονικής
εκδήλωσης.
Η εκδήλωση web scientific event “Andrology Update 2022”, έχει λάβει έγκριση ΕΟΦ με αρ. πρωτ. 88697 και ημερομηνία 18/08/2022
Η εκδήλωση web scientific event “Andrology Update 2022”, έχει λάβει έγκριση ΕΟΦ με αρ. πρωτ. 9050 και ημερομηνία 09/12/2022
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, μελετώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης: «Andrology Update 2022», Αθήνα, 9-11 Δεκεμβρίου 2022, το βρίσκει ενδιαφέρον και ωφέλιμο για τους ιατρούς και τους άλλους φορείς της Δημόσιας Υγείας.
Σύμφωνα με τα κριτήρια της UEMS – EACCME χορηγούνται 16 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD credits).
Οι διοργανωτές είναι υπεύθυνοι για την κατανομή των μορίων, ανάλογα με τις ώρες συμμετοχής των ιατρών.
Σκοπός:
Το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που σκοπό έχει την προαγωγή της υγείας του ουροποιητικού και γεννητικού συστήματος μέσα από την ενημέρωση, πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση, τεκμηριωμένη θεραπεία και αποκατάσταση των ουρολογικών παθήσεων.
Ιστορικό:
Το ΙΜΟΠ ιδρύθηκε το 2011, με πρωτοβουλία επιστημόνων-μελών του Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και την αμέριστη συμπαράσταση της Επιτροπής Ερευνών του Α.Π.Θ.. Αποτελεί ουσιαστικά εξέλιξη και φυσική συνέπεια της επιτυχούς πορείας από το 2006 της Μονάδας Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Μ.Μ.Ο.Π.) και της πολύχρονης καταξιωμένης προσπάθειας του πρώτου κέντρου της Μ.Μ.Ο.Π., του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (ΚΕ.Σ.Α.Υ.), που ιδρύθηκε το 1998.
Το Ινστιτούτο ήρθε να συμπληρώσει και να επεκτείνει τις δράσεις της Μ.Μ.Ο.Π., μέσα από μία στενή συνεργασία, αφού η Μ.Μ.Ο.Π. συμμετείχε στη διαδικασία ίδρυσης του Ινστιτούτου, τόσο με πόρους όσο και με την τεχνογνωσία της. Έτσι, στο νέο οργανωτικό σχήμα η Μ.Μ.Ο.Π. επικεντρώνεται στην κλινική έρευνα και επεκτείνεται και στη βασική έρευνα μέσω της ανάπτυξης του Εργαστηρίου Μοριακής Ουρολογίας (Ε.Μ.Ο.), ενώ το Ινστιτούτο υλοποιεί τους εκπαιδευτικούς σκοπούς που μέχρι σήμερα υποστήριζε η Μ.Μ.Ο.Π.. Το ΙΜΟΠ αναπτύσσει παράλληλα και τα προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ασθενών. Επίσης, το Ινστιτούτο επεκτείνει τις δράσεις με προγράμματα προληπτικού ελέγχου πολιτών, σε συνδυασμό με σχεδιασμό και υλοποίηση επιδημιολογικών μελετών στην κοινότητα. Τέλος, το ΙΜΟΠ, χάρη στη μεγάλη διδακτική και ερευνητική του εμπειρία, καθώς και στην εξειδικευμένη τεχνογνωσία του, παρέχει συμβουλευτικές και οργανωτικές υπηρεσίες προς τρίτους (δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και εταιρείες), σε δράσεις που άπτονται του αντικειμένου του.
Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (ΚΕ.Σ.Α.Υ.)
Το ΚΕ.Σ.Α.Υ. που ιδρύθηκε το 1998, αποτελεί μέχρι σήμερα τον μοναδικό στον Ελλαδικό χώρο οργανισμό ενημέρωσης και εκπαίδευσης στην Ανδρολογία. Το έργο του, εστιάστηκε στον τομέα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα σεξουαλικής υγείας αλλά και στην εκπαίδευση των ειδικών για την αντιμετώπισή τους.
Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι βρήκαν υποστήριξη και βοήθεια μέσα από την 10ετη λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας και πολλοί περισσότεροι ενημερώθηκαν για ζητήματα που τους ενδιέφεραν μέσα από τις ιστοσελίδες και τις υπόλοιπες δράσεις του Κέντρου.
Η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας έχει αντικατασταθεί από την ηλεκτρονική πύλη www.imop.gr στην οποία κάθε ενδιαφερόμενος βρίσκει απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που τον απασχολούν. Ο ιστότοπος προσφέρει την πλέον έγκυρη επιστημονική γνώση έτσι όπως προκύπτει από την παγκόσμια έρευνα και όπως μεταφράζεται από τους ακαδημαϊκούς που αποτελούν το επιστημονικό δυναμικό του.
Συγχρόνως το ΚΕΣΑΥ έχει οργανώσει πάνω από 40 Κλινικά Φροντηστήρια, καθώς και την ετήσια εκδήλωση Andrology Update, μέσα από την οποία ενημερώνει και εκπαίδεύει τους Ουρολόγους σε ότι νεώτερο, διαγνωστικά και θεραπευτικά, σε ό,τι αφορά θέματα Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας.
Η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία (ΕΟΕ), ιδρύθηκε το 1931, διέκοψε τις εργασίες της το έτος 1937, επαναλειτούργησε το 1949 και από τότε συνεχίζει ανελλιπώς τις εργασίες της με τον ίδιο τίτλο. Πρώτος πρόεδρος διετέλεσε ο Βαρθολομαίο Γκίζη με Αντιπρόεδρο τον Χ. Γρηγοράκη. Ως πρώτη σφραγίδα της Εταιρείας σχεδιάστηκε η κεφαλή του Félix Guyon, ο οποίος θεωρείται από την παγκόσμια ουρολογική κοινότητα ως ο Πατέρας της σύγχρονης Ουρολογίας. Το πρώτο Συμβούλιο παρέμεινε τυπικά μέχρι το 1949, με διακοπές και τυπικές ανανεώσεις, οπότε με Πρόεδρο τον Χ. Γρηγοράκη έγιναν αρχαιρεσίες για νέο Συμβούλιο που ανέδειξε Πρόεδρο τον Σπυρίδωνα Οικονόμο.
Η ΕΟΕ, θεωρείται μια από τις παλαιότερες και ισχυρότερες Ιατρικές Εταιρείες στην Ελλάδα. Από τα 32 ιδρυτικά μέλη του 1931, αριθμεί σήμερα περίπου 1300 μέλη, έχοντας στους κόλπους της περισσότερο από το 90% των Ελλήνων Ουρολόγων.
Βασικοί σκοποί της Εταιρείας είναι:
- Η προαγωγή της ιατρικής επιστήμης, της έρευνας και ειδικότερα της ειδικότητας της Ουρολογίας,
- Η μέριμνα για τη διατήρηση και προαγωγή ειδικευμένου ουρολογικού σώματος ικανού από επιστημονική, επαγγελματική και ηθική άποψη να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου.
- Η συνεχής βελτίωση της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης των Ουρολόγων, καθώς και η συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση των μελών της Εταιρείας, εναρμονισμένη με τα κριτήρια των οικείων Ευρωπαϊκών Ουρολογικών οργάνων (EBU/UEMS, ΕU-ACME, κλπ).
- Η προστασία, προαγωγή και εκπροσώπηση της ειδικότητας της Ουρολογίας και των εννόμων συμφερόντων των ειδικευμένων και ειδικευομένων ουρολόγων.
Ως θεσμικός εκπρόσωπος της Ειδικότητας στη χώρα μας, είναι συνδεδεμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας (EAU), ευθυγραμμίζει τις δράσεις και τις πολίτικες της EAU, και τα μέλη της συμμετέχουν ενεργά σε διάφορες επιτροπές & τμήματα των EAU – ESU- EBU.