Back to top

Πρόσκληση

Η ανάπτυξη διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων είναι πλέον γεγονός σε πολλές παθήσεις. Αυτά καθορίζουν την καθημερινή ιατρική πράξη και στη χώρα μας. Το ΙΜΟΠ την τελευταία διετία πήρε την πρωτοβουλία και κάλυψε αυτό το κενό στην Ανδρολογία, ακολουθώντας την επίσημη μεθοδολογία που χρησιμοποιείται σε όλα τα θεραπευτικά πρωτόκολλα. Η ομάδα εργασίας παρουσίασε, μάλιστα, το αποτέλεσμα στο Andrologyupdate 2019 στη Θεσσαλονίκη και έγινε εκτενής συζήτηση με τους συναδέλφους και πρακτική εφαρμογή στο, τόσο πετυχημένο, διαδικτυακό Andrologyupdate 2020.
Υπάρχουν, όμως, όχι σπάνια, περιπτώσεις που θέλουν ειδική αντιμετώπιση. Δύσκολα περιστατικά που ο χειρισμός είναι πέρα από τα θεραπευτικά πρωτόκολλα.
Αυτά θα συζητήσουμε στο Andrologyupdate 2021, με μία πρωτότυπη μορφή επικοινωνίας, όπου μετά την παρουσίαση κάθε περιστατικού, τρεις συνάδελφοι θα εκθέτουν τις σκέψεις τους και θα προτείνουν την βέλτιστη γι’ αυτούς αντιμετώπιση.
Σας καλώ όλους να αγκαλιάσετε για μια ακόμη φορά την επιστημονική εκδήλωση που όλοι αγαπήσαμε και με την ενεργό συμμετοχή σας να δώσετε ζωντάνια... στους άντρες με σχετικά προβλήματα.

Δημήτρης Χατζηχρήστου
Καθηγητής Ουρολογίας ΑΠΘ 
Πρόεδρος ΙΜΟΠ

Τι είναι το Andrology update;


Τα Κλινικά Φροντιστήρια "Andrologyupdate” είναι εκπαιδευτικοί κύκλοι μαθημάτων για Ουρολόγους, που διοργανώνει το ΙΜΟΠ επί σειρά ετών. Ουσιαστικά πρόκειται για τη συνέχεια των ιστορικών κλινικών φροντιστηρίων στην Ανθρώπινη Σεξουαλικότητα και την Ανδρολογία που ξεκίνησε το Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (ΚΕΣΑΥ) το 2001 και μέχρι το 2013 υλοποίησε 31 εκδηλώσεις στις οποίες, διαχρονικά, συμμετείχαν περισσότεροι από 500 Ουρολόγοι και 1000 ιατροί άλλων ειδικοτήτων. Από το 2014 τη διοργάνωση ανέλαβε το ΙΜΟΠ και η εκδήλωση μετονομάστηκε σε AndrologyUpdate. Χάρη στην αγάπη των Ουρολόγων έχει καταστεί το ετήσιο εκπαιδευτικό ραντεβού για όλους εκείνους που αγωνιούν να προλάβουν τις εξελίξεις στην Ανδρολογία.


Πρόκειται για το πλέον πρακτικό φροντιστήριο που ιστορικά έχει υλοποιήσει το Ινστιτούτο, αφού δημιουργεί μία αναπαραστατική εικόνα του ιατρείου των Ουρολόγων και οι συνάδελφοι βρίσκονται αντιμέτωποι με καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι συχνά. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, και μέσα από την αναγκαία μίξη της τεκμηριωμένης ιατρικής και της κλινικής εμπειρίας, εξασφαλίζεται η ανανέωση της γνώσης και το μοίρασμα της εμπειρίας. Τα θέματα αναπτύσσονται μέσα από διαδραστικές εκπαιδευτικές διαδικασίες, οι οποίες προκαλούν προβληματισμό και συζήτηση. Ο τελικός στόχος είναι να δοθεί λύση στα προβλήματα των ασθενών και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους.

Τι περιλαμβάνει το Andrology update φέτος;

 ΤοAndrologyupdate 2021 είναι αφιερωμένο στην παρουσίαση επιλεγμένων δύσκολων περιστατικών προς συζήτηση και στην ενσωμάτωση της νέας γνώσης στην κλινική πράξη. Με βάση σύντομες παρουσιάσεις των περιστατικών θα γίνει ένας γόνιμος διάλογος, μεταξύ ειδικών, και οι εκπαιδευόμενοι θα κληθούν να συμμετάσχουν ενεργά.

Ποιους αφορά;

Στα Κλινικά φροντιστήρια μετέχουν ειδικοί ιατροί Ουρολόγοι αλλά και ειδικευόμενοι που ολοκληρώνουν την ειδικότητα σύντομα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος ώστε να ικανοποιούνται οι ιδιαίτερες απαιτήσεις των Ουρολόγων, με πλήθος tips & tricks για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων ζητημάτων Ανδρολογίας

Γενικές Πληροφορίες

Το "AndrologyUpdate" του 2021 πραγματοποιείται διαδικτυακά.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΜΟΠ 
Μαρίνα Τσιούπρου, ΜΑ Υπεύθυνη δράσεων ΙΜΟΠ 
τηλέφωνο: 2310228028 
mob. 6942791082
email: m.tsiouprou@imop.gr